Thanks singgah kat Azizwan (dot) Com ni dan jom follow saya kat Twitter

Tag Archives: Radio ERA Online

ERA fm Sudah Berada Di Kota Kinabalu (Sabah)

48 hours Sticky Post. Scroll down for the latest entry.

ERA FM KOTA KINABALU SABAH

Sungguh gembira hati ini kerana ERA fm yang sentiasa menemani aku dikala online telahpun berada di Kota Kinabalu Sabah dengan frekuensi 102.04 FM. Sebenarnya sudah lama aku menunggu ‘keajaiban’ ini, akhirnya ia menjadi kenyataan juga. Terima kasih ERA fm kerana memahami isi hati ini walaupun aku tidak pernah meluahkannya. Huhu..

Seperti yang aku tahu, program utama ERA fm Kota Kinabalu (KK) ni adalah Sepuluh Satu Era yang akan ke udara dari pukul 10 pagi hingga pukul 1 petang. Ianya pula terbahagi kepada 3 segmen iaitu 10 Hit ERA, Dedikasi ERA dan Pilihanmu ERA. Untuk gambaran lebih jelas dan sedikit keterangan mengenai ketiga-tiga segmen, rujuk info kat bawah ni.

(10:00am) Hit ERA – Dalam segmen ini, penyampai akan memainkan lagu-lagu hits terbaik dari KK berdasarkan undian pendengar.

(11:00am) Dedikasi ERA – Segmen ini memberi peluang kepada pendengar untuk mendedikasikan lagu kepada sesiapa sahaja yang berada di Sabah.

(12:00nn) Pilihanmu ERA – Pendengar boleh membuat permintaan lagu hits terbaik untuk disajikan kepada pendengar ERA fm Kota Kinabalu.

Senarai program dah tahu, sure korang nak tahu penyampai’nya juga kan? Jadi jangan buang masa lagi, jom kita berkenalan dengan dua orang penyampai ERA fm KK yang pada pandangan mata kami diorang sangat cantik. No wonder la diorang boleh terpilih sebagai penyampai ERA fm KK. Ada pakej orang cakap. Hee.. Kat bawah ni gambar dan biodata mereka.

ERA KOTA KINABALU SABAHFull Name: Shaidattul Izwanna Ismail
On-air Name: Beebey

AGE: 18
DOB: 6th June 1992
PLACE OF BIRTH: Hospital Queen Elizabeth Kota Kinabalu, Sabah
HOMETOWN: Papar, Sabah
HEIGHT: 149 cm
EDUCATIONAL BACKGROUND: SPM
WORK EXPERIENCE: A banquet part-timer
FAMILY BACKGROUND: Middle child from three siblings. I have an elder brother and a younger sister.

INTEREST: Singing and gosip–mongering
FAVOURITE SPORT ACTIVITY: Football and motor race
FAVOURITE COLOUR: White and purple
FAVOURITE FOOD: Anything that is good to eat
FAVOURITE PLACE: Manukan and Mabul Island
FAVOURITE ARTIS/CELEBRITY: Lady Gaga

BRIEFLY DESCRIBE YOURSELF: I cry when I get scolded, I like the entertainment world, enjoy singing and take pleasure in knowing the latest gossips in town

EXCITEMENT AND EXPECTATION FOR JOINING THIS INDUSTRY: I’m so eager to learn something new, things I have never dreamt of knowing before. Hopefully the experience will turn me into a more independent person and act more like a grown-up than I do now

ERA KOTA KINABALU SABAHFull Name: Ily Lia Affiqah
On-air Name: ILY

AGE: 20 years old
DOB: 16 July 1990
PLACE OF BIRTH: Kota Kinabalu, Sabah
HOMETOWN: Kota Kinabalu
HEIGHT: 162 CM
EDUCATIONAL BACKGROUND: Currently studying at UiTM Sabah in 2nd year at Faculty of Science and Policy Studies
WORK EXPERIENCE: NONE
FAMILY BACKGROUND: I have 5 siblings. I’m the third child.

INTEREST: Reading and shopping
FAVOURITE SPORT ACTIVITY: Netball
FAVOURITE COLOUR: Pink and white
FAVOURITE FOOD: Sushi, chocolates and vanilla ice cream with caramel on top
FAVOURITE PLACE: I’ve been to many places but nothing beats home
FAVOURITE ARTIS/CELEBRITY: Female – Paris Hilton and Miranda Kerr. Male – I adore Zac Efron but he’s taken

BRIEFLY DESCRIBE YOURSELF: I am a very outgoing person. Others might find it hard to get close to me and get to know me well but once they do, they will find that I’m a nut head! Family is my first priority and the rest comes second. I believe in karma, If you treat me nice, I will treat you extra nice but if u treat me bad, you don’t know what you’re getting yourself into.

EXCITEMENT AND EXPECTATION FOR JOINING THIS INDUSTRY: I never expect myself to be involved in this industry because I planned to be a lawyer when I finish my studies but when I get this offer to be an announcer, everything shifted. Its like my future have been revoked. My expectations joining this industry are to be more exposed to the entertainment biz especially Malaysian entertainment since I am working with a Malay radio station now which is ERA.

Kalau korang nak tahu lebih-lebih mengenai penyampai ERA fm KK yang cantik ni, korang boleh baca profil diorang di website ERA fm Kota Kinabalu dan klik pada profil.

Program dah tahu, penyampai pun dah tahu.. So, kepada orang Sabah, jom ramai-ramai kita ‘Aramaiti’ bersama ERA fm KK di frekuansi 102.4 FM. Bagi tau kat kawan-kawan yer.

Oh ya, kalau nak call konti ERA fm KK atau nak ikut ERA fm kat Facebook dan Twitter, boleh rujuk kat bawah ni:

ERA fm KK Studio Phone: 088 – 485 024
Website: www.era.fm (utama) | http://www.era.fm/kk/ (ERA fm KK)
Facebook: http://fb.era.fm
Twitter: http://twitter.era.fm

Related Posts with Thumbnails

Diterbitkan pada 28 December '10 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Advertorial, Promo | Komen: Ada 2 Comments.