Thanks singgah kat Azizwan (dot) Com ni dan jom follow saya kat Twitter

Tag Archives: peraduan denaihati

4 Sebab Kenapa Aku Suka Sertai ‘Blog Contest’

BLOG CONTEST, ONLINE CONTEST, CONTEST SECARA ONLINE, PERADUAN SECARA ONLINE

Wah! Lama blog ni tak berupdate yer. Huhu.. Jadi bagi mengelak ianya terus dibiarkan tanpa sebarang update dan sebelum ianya bersawang, ni aku update sket dimana aku nak bagi tahu kat korang 4 sebab kenapa aku suka sertai blog contest. Yer la, kalau korang nengok sendiri kat blog ni, rasanya tak terkira kot dah berapa banyak blog contest yang aku sertai. So, inilah masanya nak bagi tahu kat korang kenapa aku join contest-contest tu. Kalau rajin, jom la baca yer. Hee..

1. Aku nak menang hadiah

Ok! Jujur aku cakap yang point utama aku sertai mana-mana blog contest adalah sebab aku nak menang hadiah. Yer la, siapa tak mahu menang hadiah lagi-lagi kalau hadiah tu baik punya. Misalnya macam contest ni dimana hadiah yang ditawarkan berupa sebuah laptop. Bila dah hadiah gempak macam tu, mestilah nak sertai punya. Sama ada dapat atau tak tu, itu belakang kira.

Dan nak bagi tahu la yang sepanjang aku menyertai blog contest, ada beberapa kali jugalah aku menang hadiah yang besar punya antaranya contest ni dan juga contest ni. Kedua-dua hadiah tu aku dapat dari contest yang dianjurkan oleh tuan punya blog yang semakin hebat dan mantap sekarang ni, siapa lagi kalau bukan DENAIHATI. Makaseh yer bro. (more…)

Diterbitkan pada 17 May '10 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Blog, Personal | Komen: Ada 32 Comments.

Hanya untuk mereka yang HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Nota: Ini adalah entri re-publish. Entri asal dan kesemua komen yang diberikan sebelum ini telah hilang akibat masalah teknikal yang tak dapat dielakkan. So, aku minta maaf bebanyak diatas kesilapan tersebut.

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Ok, ni aku nak update sket pasal contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL yang dah aku post sebelum ni dan juga sedikit ‘ganjaran’ daripada aku buat korang yang dah menyertai contest tersebut dan mengetahuinya melalui blog aku. Maknanya aku sebagai referral la tu. Huhu..

1. Pihak penganjur telah menukar syarat untuk menentukan top rank untuk keyword HIDUP BERANI UNTUK GAGAL. Jika sebelum ini kedudukan ditentukan melalui www.google.com.my tapi memandangkan contest tersebut terbuka kepada semua blogger kat seluruh dunia, maka ianya telah ditukar kepada www.google.com. Untuk lebih lanjut, korang boleh lihat DI SINI

2. Korang yang menyertai contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ni dan mengetahuinya daripada blog aku, secara automatik akan menerima satu slot iklan bersaiz 200 x 78 kat sidebar tu dan akan diletakkan selama 30 hari. Kalau takde banner size tu, korang boleh je bagi apa-apa size dan ianya akan diresize. (more…)

Diterbitkan pada 9 December '09 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Contest | Komen: Ada 5 Comments.

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Nota: Ini adalah entri re-publish. Entri asal dan kesemua komen yang diberikan sebelum ini telah hilang akibat masalah teknikal yang tak dapat dielakkan. So, aku minta maaf bebanyak diatas kesilapan tersebut.

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Sebelum bermula, Wan nak announce sket yang mulai dari entri ini Wan akan menggunakan kata ganti nama aku bagi menggantikan Wan yang dah setahun (lebih sebenarnya) Wan gunakan kat blog ni.

Back to topic. HIDUP BERANI UNTUK GAGAL. Apa yang korang faham dengan ayat tersebut? Opsss. Maaf! Sebenarnya tak perlu pun aku mengutarakan pertanyaan tersebut kerana aku percaya korang yang sedang membaca entri ini faham apakah yang dimaksudkan dengan HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ini bukan? Malah ada antara korang yang menjadikannya sebagai prinsip hidup. Kan? Bohonglah kalau korang kata korang tidak tahu melainkan korang baru je dilahirkan semalam. Hee..

Bagi aku, HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ni memberi pengaruh yang sangat besar terhadap minda separa sedar kita kerana secara tidak langsung, HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dapat membuka minda separa sedar kita bahawa untuk mencapai matlamat hidup, kita haruslah berani untuk menerima kegagalan walaupun kita semua tahu bahawa kegagalan itu sesuatu yang pahit untuk ditelan.

Itu bagi aku. Bagi korang pula, aku tak tahu sebab aku pasti pengertian kita terhadap HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ini tidak sama. Namun, aku berani katakan yang motifnya hanya satu iaitu BERANI GAGAL demi MENCAPAI KEJAYAAN atau dalam ayat panjangnya, kita sanggup mengambil risiko dengan melakukan sesuatu perkara yang belum pasti apa kesudahannya (hasil) dan telah bersedia dengan apa sahaja yang berlaku kerana apa yang kita harapkan tidak selalunya akan kita perolehi. Faham kan? Ke aku je yg syok sendiri. Haha.. Lantaklah! (more…)

Diterbitkan pada 9 December '09 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Contest, Freedom Talk | Komen: Ada 22 Comments.

Terima duit dari DenaiHati. Thanks ya!

Jap tadi Wan cek emel dan dapat emel forward dari DenaiHati yang memaklumkan bahawa Wan telah menerima duit berjumlah RM80.40 daripada beliau. So, saja Wan tuliskan entri ini untuk mengucapkan jutaan terima kasih kepada beliau kerana dengan baik hatinya telah memberi ‘duit poket’ kepada Wan. Sekali lagi, thank you so much ya!

Emel from DenaiHati

PROMO: Kalau kamu nak menang duit juga, apa kata kamu join contest Weblog Popular 1Malaysia yang beliau anjurkan. Caranya sungguh mudah asalkan kamu mempunyai blog tak kira dah lama atau baru je siap dimana kamu hanya perlu nominate satu blog sebagai Weblog Popular 1Malaysia. Untuk contoh pencalonan, kamu boleh lihat di sini.

Oh ya, selepas ini berkemungkinan besar blog ini hanya akan dimuatkan dengan entri yang ringan-ringan belaka. Jadi jangan ditanya kalau ada entri yang bunyinya seperti (more…)

Diterbitkan pada 12 September '09 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Blog, Make Money | Komen: Ada 12 Comments.

Weblog Popular 1Malaysia

Weblog Popular 1Malaysia

Weblog Popular 1Malaysia

Untuk makluman kamu semua, sebelum ni aku ada menulis entri promo untuk contest Weblog Popular 1Malaysia yang dianjurkan oleh tuan punya blog www.denaihati.blogspot.com yang mana hadiahnya boleh tahan lumayan kerana nilainya mencecah bukan ratusan ringgit tapi ribuan ringgit. Ya ribuan ringgit dan ianya dalam bentuk CASH. Oleh kerana itu, entri kali ini pula adalah entri susulan dari entri promo tersebut kerana pada entri kali ini aku akan menamakan 1 blog sebagai Weblog Popular 1Malaysia.

Agak sukar juga sebenarnya untuk aku memutuskan blog mana yang sangat-sangat sesuai dicalonkan sebagai Weblog Popular 1Malaysia memandangkan terlalu banyak blog yang boleh aku calonkan. Namun setelah difikir semasak-masaknya berdasarkan beberapa faktor (cewah) yang bersesuaian dengan penganjur contest itu sendiri dan membantu beliau mencapai matlamatnya dalam penjenamaan Denaihati itu sendiri maka, Weblog Popular 1Malaysia pilihan World Of Mohd. Azizwan ialah (more…)

Related Posts with Thumbnails

Diterbitkan pada 28 July '09 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Blog, Review | Komen: Ada 40 Comments.