Thanks singgah kat Azizwan (dot) Com ni dan jom follow saya kat Twitter

Tag Archives: malaysian online contest

Keputusan Contest Teka Jumlah Cash Out Nuffnang #1

First of all, aku minta maaf sebab buat ramai (ramai ke?) tertunggu-tunggu aku umumkan keputusan Contest Teka Jumlah Cash Out Nuffnan #1. Kalau nak diikutkan, siang tadi aku dah update keputusan ni tapi sebab ada hal sket yang perlu disetelkan, terpaksa la aku tangguhkan dulu.

Baiklah, tanpa membuang masa, aku nak bagi tahu bahawa jumlah cash out Nuffnang pada bulan lepas takde la banyak mana, cuma RM273.70 sahaja. Maklumlah, blog ni bukan blog kesayangan Nuffnang. Huhu.. Untuk bukti, anda boleh lihat screenshot kat bawah ni.

PENDAPATAN NUFFNANG

Jadi, pemenangnya adalah (more…)

Diterbitkan pada 4 January '11 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Contest | Komen: Ada 12 Comments.

4 Sebab Kenapa Aku Suka Sertai ‘Blog Contest’

BLOG CONTEST, ONLINE CONTEST, CONTEST SECARA ONLINE, PERADUAN SECARA ONLINE

Wah! Lama blog ni tak berupdate yer. Huhu.. Jadi bagi mengelak ianya terus dibiarkan tanpa sebarang update dan sebelum ianya bersawang, ni aku update sket dimana aku nak bagi tahu kat korang 4 sebab kenapa aku suka sertai blog contest. Yer la, kalau korang nengok sendiri kat blog ni, rasanya tak terkira kot dah berapa banyak blog contest yang aku sertai. So, inilah masanya nak bagi tahu kat korang kenapa aku join contest-contest tu. Kalau rajin, jom la baca yer. Hee..

1. Aku nak menang hadiah

Ok! Jujur aku cakap yang point utama aku sertai mana-mana blog contest adalah sebab aku nak menang hadiah. Yer la, siapa tak mahu menang hadiah lagi-lagi kalau hadiah tu baik punya. Misalnya macam contest ni dimana hadiah yang ditawarkan berupa sebuah laptop. Bila dah hadiah gempak macam tu, mestilah nak sertai punya. Sama ada dapat atau tak tu, itu belakang kira.

Dan nak bagi tahu la yang sepanjang aku menyertai blog contest, ada beberapa kali jugalah aku menang hadiah yang besar punya antaranya contest ni dan juga contest ni. Kedua-dua hadiah tu aku dapat dari contest yang dianjurkan oleh tuan punya blog yang semakin hebat dan mantap sekarang ni, siapa lagi kalau bukan DENAIHATI. Makaseh yer bro. (more…)

Diterbitkan pada 17 May '10 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Blog, Personal | Komen: Ada 32 Comments.

(Promo) Jom sertai contest ‘blog review’ Zon Bebas

Contest, Zon Bebas, Zon Artis, Duit, Duit Percuma

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Aku tahu kebanyakkan yang dok usya dan sudi layan blog aku ni adalah dari kalangan blogger yang semestinya mempunyai blog sendiri. Jadi aku nak ambil kesempatan ini untuk mem’promo contest yang dianjurkan di blog yang bebas sebebas bebasnya, apa lagi kalau bukan Zon Bebas.

Contest tu berbentuk review. Jadi kalau korang terer bab-bab review ni, boleh la tunjukkan ketereran (apa punya perkataan dah) korang tu dengan menyertai contest tersebut. Yer la, peluang macam ni bukan selalu datang. Jadi bila dah datang, takkan nak lepaskan pulak?

Yang tak pernah dan konon’nya tak reti buat review tu pun apa salahnya korang join sama. Maklumlah, tuah ayam nampak di kaki, tuah ngko tengok la camne nanti. keh3.. Kalau tak menang pun sekurang-kurang’nya sebagai 1st step untuk korang mengasah bakat dan menambah mutu penulisan korang. Ha, kan elok tu. Hee.. (more…)

Diterbitkan pada 25 April '10 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Contest, Promo | Komen: Ada 13 Comments.

Hanya untuk mereka yang HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Nota: Ini adalah entri re-publish. Entri asal dan kesemua komen yang diberikan sebelum ini telah hilang akibat masalah teknikal yang tak dapat dielakkan. So, aku minta maaf bebanyak diatas kesilapan tersebut.

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Ok, ni aku nak update sket pasal contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL yang dah aku post sebelum ni dan juga sedikit ‘ganjaran’ daripada aku buat korang yang dah menyertai contest tersebut dan mengetahuinya melalui blog aku. Maknanya aku sebagai referral la tu. Huhu..

1. Pihak penganjur telah menukar syarat untuk menentukan top rank untuk keyword HIDUP BERANI UNTUK GAGAL. Jika sebelum ini kedudukan ditentukan melalui www.google.com.my tapi memandangkan contest tersebut terbuka kepada semua blogger kat seluruh dunia, maka ianya telah ditukar kepada www.google.com. Untuk lebih lanjut, korang boleh lihat DI SINI

2. Korang yang menyertai contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ni dan mengetahuinya daripada blog aku, secara automatik akan menerima satu slot iklan bersaiz 200 x 78 kat sidebar tu dan akan diletakkan selama 30 hari. Kalau takde banner size tu, korang boleh je bagi apa-apa size dan ianya akan diresize. (more…)

Diterbitkan pada 9 December '09 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Contest | Komen: Ada 5 Comments.

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Nota: Ini adalah entri re-publish. Entri asal dan kesemua komen yang diberikan sebelum ini telah hilang akibat masalah teknikal yang tak dapat dielakkan. So, aku minta maaf bebanyak diatas kesilapan tersebut.

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Sebelum bermula, Wan nak announce sket yang mulai dari entri ini Wan akan menggunakan kata ganti nama aku bagi menggantikan Wan yang dah setahun (lebih sebenarnya) Wan gunakan kat blog ni.

Back to topic. HIDUP BERANI UNTUK GAGAL. Apa yang korang faham dengan ayat tersebut? Opsss. Maaf! Sebenarnya tak perlu pun aku mengutarakan pertanyaan tersebut kerana aku percaya korang yang sedang membaca entri ini faham apakah yang dimaksudkan dengan HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ini bukan? Malah ada antara korang yang menjadikannya sebagai prinsip hidup. Kan? Bohonglah kalau korang kata korang tidak tahu melainkan korang baru je dilahirkan semalam. Hee..

Bagi aku, HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ni memberi pengaruh yang sangat besar terhadap minda separa sedar kita kerana secara tidak langsung, HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dapat membuka minda separa sedar kita bahawa untuk mencapai matlamat hidup, kita haruslah berani untuk menerima kegagalan walaupun kita semua tahu bahawa kegagalan itu sesuatu yang pahit untuk ditelan.

Itu bagi aku. Bagi korang pula, aku tak tahu sebab aku pasti pengertian kita terhadap HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ini tidak sama. Namun, aku berani katakan yang motifnya hanya satu iaitu BERANI GAGAL demi MENCAPAI KEJAYAAN atau dalam ayat panjangnya, kita sanggup mengambil risiko dengan melakukan sesuatu perkara yang belum pasti apa kesudahannya (hasil) dan telah bersedia dengan apa sahaja yang berlaku kerana apa yang kita harapkan tidak selalunya akan kita perolehi. Faham kan? Ke aku je yg syok sendiri. Haha.. Lantaklah! (more…)

Related Posts with Thumbnails

Diterbitkan pada 9 December '09 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Contest, Freedom Talk | Komen: Ada 22 Comments.