Thanks singgah kat Azizwan (dot) Com ni dan jom follow saya kat Twitter

Tag Archives: HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Tak sangka, aku menang contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

gambar bogel artis

Masa online petang tadi, agak terkejut juga bila baca twitter mention daripada blogger kacak siapa lagi kalau bukan Apiih cakap yang aku tersenarai sebagai salah seorang pemenang contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL siap minta belanja kepsi lagi. Terus aku cakap, biar betul mamat ni?

Lepas je baca mention tu, aku pun apa lagi, teruslah ambush blog Denaihati untuk nengok sama ada apa yang si Apiih bagi tau tu betul atau sekadar propa je. Dan bila aku nengok dengan mata sendiri, patutlah awal-awal lagi si Apiih nak aku belanja beliau kepsi. Kui3 (more…)

Diterbitkan pada 18 February '10 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Contest, Personal | Komen: Ada 23 Comments.

Minggu yang sungguh sibuk dan tak banyak masa untuk online

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Hi guys, apa khabar hari ni? Hopefully korang sihat la yer. InsyaAllah. Dan sebelum korang layan entri ntah apa-apa ntah aku kali ni, aku nak tanyalah, korang dah usya blog Apiih (ala, yang slumber je promo blog beliau kat blog aku ni. huhu..)?

Lately aku agak ketiadaan masa meng’onlinekan diri sampaikan blog aku yang tak femes ni pun aku tak terlayan apatah lagi blog korang yang super femes tu kan. Malah nak baca kesemua entri yang terpilih as entri terbaik untuk contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL pun tak menyempat *sigh. Sorry yer bro Denaihati, bukan aku sengaja tapi serius aku tak boleh nak elak. Kalau la aku dapat online seperti biasa, pastinya aku akan jadi orang pertama yang memberikan undian untuk entri yang layak dinobatkan as entri terbaik. Huhu..

Dipendekkan cerita, seminggu dua ni aku sibuk tolong akak aku bersihkan tempat tinggal baru mereka sekeluarga. Tak cukup hanya bersihkan, kena tolong punggah barang yang dah diangkut dari tempat tinggal lama pulak. Lepastu, kena pulak tolong atur barang-barang tu kat tempat yang sepatutnya. Fuh, betul-betul mengerah keringat dowh. Korang bayangkanlah, dari rumah kosong tetiba korang kena letak barang-barang kat dalam tu siap kena jadi interior designer tak bertauliah. Penat beb! Sekarang pun tak habis lagi. (more…)

Diterbitkan pada 7 February '10 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Personal | Komen: Ada 8 Comments.

Sebab Kristian kat Malaysia tak boleh guna ‘Allah’

Sebab Kristian tak boleh guna 'Allah'

Rasanya semua pun dah sedia maklum mengenai isu penggunaan ‘Allah’ ni, jadi tak perlulah aku nak ulas pepanjang yer. Tapi daripada isu tersebut, aku percaya masih ramai antara kita yang tak berapa nak ambil tahu sangat mengapa penggunaan ‘Allah’ oleh penganut agama Kristian sebagai kata ganti nama bagi tuhan perlu ‘diharamkan’ penggunaan’nya kat Malaysia ni. Betul kan?

Oleh itu, saja aku kongsikan satu artikel yang ditulis oleh seorang pelajar Malaysia yang belajar kat Indonesia berkaitan isu ni kot-kot ianya dapat memberi jawapan kepada korang. Jadi, apa tunggu lagi? Jom baca. (more…)

Diterbitkan pada 17 January '10 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Muslim, Must Read | Komen: Ada 40 Comments.

Contest tamat dan jumlah sumbangan terkumpul

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Salam semua..

Seperti yang korang dah sedia maklum, Contest Lekat & Menang yang aku buat beberapa hari lepas sudahpun tamat dan alhamdulillah penyertaan boleh tahan menggalakkan termasuklah penyertaan dari beberapa blogger yang dah boleh dikatakan agak femes. Ini membuktikan yang blogger Malaysia sememangnya sempoi2 belaka dan tak pernah nak ‘berlagak diva’. Yeah!.

Setakat aku tulis entri ni, seramai 93 blogger dah submit penyertaan & mungkin ianya jumlah keseluruhan penyertaan. So korang yang join contest tu sila rujuk di sini untuk nengok sama ada nama korang tersenarai ke dak. Kalau tak tersenarai tu, sila bagi tau sebelum masuk 16hb yer dan sebaiknya dengan kadar yang segera supaya senang aku nak update.

Pemilihan pemenang. Ok! Yang ni aku akan buat selepas 15hb sebab nak complete’kan dulu sticky post untuk penyertaan yang disubmit pada 13hb. Kalau takde pape, insyaAllah korang akan tahu pemenangnya sebelum atau pada 18hb. Tapi tang ni aku tak janji. So, kesabaran korang adalah sangat-sangat diharapkan. Kalau korang nak tahu on the spot selepas keputusan diumumkan, intai-intai la twitter aku yer. (more…)

Diterbitkan pada 14 January '10 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Miscellaneous | Komen: Ada 10 Comments.

Hulurkan tangan, ringankan beban. Jom bantu saudara Megat

Mungkin anda tidak mengenali siapakah gerangan’nya Encik Megat ini kerana beliau bukanlah seorang artis seperti Aizat yang baru je menang Anugerah Juara Lagu yang ke-24 semalam mahupun Maria Ozawa yang sentiasa menjadi buruan penggila video lucah diluar sana. Walaupun anda tidak mengenali beliau, namun saya sangat berharap agar anda dapat terus membaca entri ini.

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Al-kisah bermula.. Selepas saya membaca post bertajuk Tangisan Aku, Isteri Dan Anak-anak yang ditulis sendiri oleh Encik Megat di blog beliau beberapa hari lepas, saya rasa terpanggil untuk mengajak anda semua untuk sama-sama membantu Encik Megat dalam meringankan beban yang sedang ditanggung oleh beliau sekeluarga atau dalam bahasa mudahnya memberi sumbangan dalam bentuk kewangan walaupun anda tidak mengenali beliau.

Kenapa perlu dibantu? Ada baiknya anda baca sendiri post yang ditulis oleh beliau itu untuk merasa lebih fill seperti apa yang saya rasakan.

Saya faham, memang agak sukar untuk kita memberikan bantuan kepada orang lebih-lebih lagi jika orang tersebut tidak kita kenali. Malah mungkin ada diantara anda yang akan berkata “aku pun susah jugak, takde sape pun nak tolong. Inikan pulak nak tolong orang”. Namun dalam situasi Encik Megat ni, saya berharap sesangat agar anda buang jauh-jauh ‘mindset’ tersebut dan bukakanlah hati untuk menghulurkan sedikit sumbangan (sedekah) walaupun hanya RM1 asalkan kita ikhlas. Siapa tahu, dengan RM1 yang kita sedekah’kan itu, pintu rezeki kita akan terbuka lebih luas (dengan izin Allah S.W.T).

Selain sumbangan peribadi yang anda berikan secara terus, anda juga boleh membantu mengumpul lebih banyak dana untuk disumbangkan kepada Encik Megat dengan beberapa cara seperti kat bawah ni. So, sokongan dari anda semua adalah sangat-sangat diharapkan. (more…)

Related Posts with Thumbnails

Diterbitkan pada 11 January '10 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Must Read | Komen: Ada 12 Comments.