Thanks singgah kat Azizwan (dot) Com ni dan jom follow saya kat Twitter

Tag Archives: blog denaihati

Wajah Pemilik Blog Denaihati Didedahkan

Finally, dapat juga aku melihat wajah pemilik blog hebat Denaihati.com yang selama ni ingin aku lihat. Handsome~

Lepas ni nak jumpa face to face pulak. Nak menuntut ilmu dari beliau. :)

(more…)

Diterbitkan pada 30 March '12 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Fast Update, Video | Komen: Ada 2 Comments.

2 Sebab Kenapa Aku Nak Kamera DSLR?

CONTEST GADGET IMPIAN DENAIHATI

Jujur cakap, aku segan sebenarnya nak bagi tahu kat umum lebih-lebih lagi kat blog ni kenapa aku ingin mempunyai sebuah kamera DSLR. Tapi disebabkan aku tersenarai sebagai peserta dalam contest gadget impian yang dianjurkan oleh blog denaihati.com menerusi entri yang aku tuliskan sebelum ini iaitu Gadget Impian Aku (Part 1) maka aku perlu menyelesaikan tugas yang seterusnya. So, nak tak nak aku terpaksa bagi tahu juga.

Baiklah, berikut 2 sebab kenapa aku nak kamera DSLR:

1) Ingin berjinak-jinak dengan bidang photography – Seperti yang aku bagi tahu kat entri sebelum ini, dah lama sebenarnya aku nak beli kamera DSLR ni tapi disebabkan kekurangan bajet, aku terpaksa melupakannya seketika dan sampai sekarang aku masih belum mampu memilikinya. Huhuhu.. Aku nak beli sebab aku ingin berjinak-jinak dengan bidang photography sebab bila tengok orang yang ada DSLR ambil gambar dengan DSLR diorang tu, macam seronok je. Hohoho..

(more…)

Diterbitkan pada 19 November '11 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Contest, Personal | Komen: Ada 39 Comments.

Gadget Impian Aku (Part 1)

Gadget impian aku, banyak.. Tapi untuk entri ni aku hanya senaraikan satu sahaja yang mana ianya merupakan gadget yang menduduki carta teratas yang mahu aku miliki terlebih dahulu berbanding yang lain. Dan untuk pengetahuan, dah lama sebenarnya aku ingin memiliki gadget tersebut, tapi apa kan daya, kocek ni manjang je kering. Faham kan maksud aku? Huhu..

Dan gadget yang aku maksudkan itu adalah sebuah kamera DSLR. Ya, kamera DSLR. Tapi model apa, masih belum diputuskan. Cuma dalam perancangan, nak beli Canon EOS 1100D sahaja sebab harganya yang murah. Kalau ikutkan, memang nak beli yang mahal dengan lens yang superb, tapi bak kata orang, sebagai beginner, Canon EOS 1100D sudah cukup memadai.

CANON EOS 1100D
Dapat angkat Canon EOS 1100D ni pun jadilah.

CANON EOS 1100D

Tapi kalau ada bajet lebih, serius aku akan angkat Nikon D90 terus even ilmu photography aku masih zero. Boleh berlajar perlahan-lahan sampai pandai. Jadi bila dah pandai, takdelah menyesal dikemudian hari cakap ‘kenapalah aku tak beli Nikon D90 je dulu‘. Huhu.. Jadi hal plak nak cari buyer untuk let go Canon EOS 1100D tu. Belum masuk lagi bab nak letak harga. Ha3..

NIKON D90

(more…)

Diterbitkan pada 8 November '11 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Contest, Personal, Promo | Komen: Ada 12 Comments.

Duit Raya RM1000 Dari Blog Denaihati 2011

DUIT RAYA DARI BLOG DENAIHATI DAN AZIZWAN
*Sekadar gambar hiasan

Kepada yang ada blog tu, jangan tak tahu yang Blog Denaihati ada menyediakan duit raya RM1000 untuk direbut oleh semua. Tapi nak dapat duit raya tu tak la semudah seperti makan kuih raya, ada tugas yang perlu dibuat tetapi taklah sesusah mana. Semua rakan setia Blog Denaihati dari Malaysia sampai ke Russia dan dari Indonesia hingga ke Kanada layak untuk ikut serta cabaran Duit Raya RM1000 untuk Rakan Blogger tersebut.

Tugasan yang perlu dibuat mudah sahaja iaitu anda hanya perlu memilih satu entri di Blog Denaihati (mana-mana entri, tak kira baru atau lama) kemudian klik entri lain di Related Post dan klik entri lain di Related Post sehingga anda tidak melihat tajuk entri pertama yang anda pilih tadi dalam senarai Related Post pada entri terakhir yang anda pilih. Faham kan? Ala, senang je kot. Mustahil la tak faham. Untuk lebih lanjut, anda klik saja di sini.

Hasil tugasan, ini yang saya perolehi: (more…)

Diterbitkan pada 27 August '11 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Blog, Contest, Information | Komen: Ada 2 Comments.

4 Sebab Kenapa Aku Suka Sertai ‘Blog Contest’

BLOG CONTEST, ONLINE CONTEST, CONTEST SECARA ONLINE, PERADUAN SECARA ONLINE

Wah! Lama blog ni tak berupdate yer. Huhu.. Jadi bagi mengelak ianya terus dibiarkan tanpa sebarang update dan sebelum ianya bersawang, ni aku update sket dimana aku nak bagi tahu kat korang 4 sebab kenapa aku suka sertai blog contest. Yer la, kalau korang nengok sendiri kat blog ni, rasanya tak terkira kot dah berapa banyak blog contest yang aku sertai. So, inilah masanya nak bagi tahu kat korang kenapa aku join contest-contest tu. Kalau rajin, jom la baca yer. Hee..

1. Aku nak menang hadiah

Ok! Jujur aku cakap yang point utama aku sertai mana-mana blog contest adalah sebab aku nak menang hadiah. Yer la, siapa tak mahu menang hadiah lagi-lagi kalau hadiah tu baik punya. Misalnya macam contest ni dimana hadiah yang ditawarkan berupa sebuah laptop. Bila dah hadiah gempak macam tu, mestilah nak sertai punya. Sama ada dapat atau tak tu, itu belakang kira.

Dan nak bagi tahu la yang sepanjang aku menyertai blog contest, ada beberapa kali jugalah aku menang hadiah yang besar punya antaranya contest ni dan juga contest ni. Kedua-dua hadiah tu aku dapat dari contest yang dianjurkan oleh tuan punya blog yang semakin hebat dan mantap sekarang ni, siapa lagi kalau bukan DENAIHATI. Makaseh yer bro. (more…)

Related Posts with Thumbnails

Diterbitkan pada 17 May '10 oleh pemilik blog ini iaitu . Sape lagi kan?
Kategori: Blog, Personal | Komen: Ada 32 Comments.