Thanks singgah kat Azizwan (dot) Com ni dan jom follow saya kat Twitter

Dr Khairul Idzwan Dipersenda

Dr Khairul Idzwan

Kau kenal siapa itu Dr Khairul Idzwan? Mestilah bukan Khai si pemilik blog justkhai mahupun Khai suami si Rosmah (AF1). Kepada korang yang dah tau siapa Dr Khairul Idzwan ni bagus la. Dan kepada yang masih blur tu, biar Wan bagi hint sket sebab Wan pun bukan kenal sangat sape Dr Khairul Idzwan ni. Huhu.. Ok, Dari apa yang Wan tau, beliau adalah salah seorang ahli kumpulan nasyid Saujana (mungkin sudah bekas sekarang) dan pernah menyertai ujibakat OIAM musim ke-3 ini. Untuk lebih detail, korang boleh tanya kat pakcik google atau lihat video kat bawah ni.

Berbalik kepada tajuk entri Wan kali ini iaitu Dr Khairul Dipersenda, cuba korang lihat pula video di bawah ini.

Walaupun video kat atas ni seakan-akan mempersendakan Dr Khairul Idzwan semasa beliau pergi ke ujibakat OIAM lalu, tapi bagi Wan ianya tetap suatu yang lawak sehinggakan Wan tak henti-henti ketawa malah memainkannya berulang kali. Dan Wan tak berapa nak pasti samada video tu betul-betul untuk mempersenda General Doctor tu atau ianya hanya lawak semata-mata. Korang nilaikan sendiri la ye. Hehehe..

Oh ya, untuk makluman kamu semua.. Mamat 2 orang yang ada dalam video ke-2 tu adalah adik si Faizal Tahir iaitu Anas Tahir (depan) dan juga Akbar (belakang). Mula-mula Wan tak expect yang itu adalah adik Faizal Tahir, tapi bila nengok vedio ni, sebijik muka Faizal Tahir yang difotostat. Huhu.. Dan kamu boleh tengok koleksi video youtube Anas Tahir di sini.

Entri inspiration from www.zonartis.com

Related Posts with Thumbnails

Diterbitkan pada 5 April '09 - Kategori: Fun & Jokes, Song & Lyrics, Video

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

36 Comments to “Dr Khairul Idzwan Dipersenda”

05.04.09 at 05:47
Posted by umar

hahaha

[Reply]

05.04.09 at 10:07
Posted by hydir

sian aku tgk Dr. tu
kalo dgn Paul Moss tu mmg kena kaw-kaw punya

adeh..dah elok2 jd dr…nk jd artis lagi buat pe nya :P

Azizwan™ Reply:

biasa la nk femes.. klau stakat jd doktor tak femes katanya. huhu..

[Reply]

gfjfh Reply:

dia nak berdakwah bkn nak femes…

[Reply]

05.04.09 at 10:48
Posted by Jaws

sebb tuh aku tak layan nasyid..
kekadang diorag nih cover disebalik lagu nasyid..
padahal perangai..
ades..
bodo arr artis..
mmg laa bodo jadi artis..
kalo diorg pandai takkan jadi artis..
malas giler aku layan diorg nih..
lantaklaa diorg ngan idup diorg..

[Reply]

gfjfh Reply:

sokong la nasyid, takkan ko layan lagu maksiat jerrr…

[Reply]

05.04.09 at 11:29
Posted by twenty-six

apa yang doktor itu cuba buktikan dengan mendengar ‘key music’ dahulu?

Azizwan™ Reply:

entah la 26, aku pun tak tahu. huhu..

[Reply]

05.04.09 at 12:31
Posted by HuRuL_AiNi

salam…
aku masih harap yg pg audition OIAM tu bukan bekas penyanyi Saujana tu…selagi tak tengok pengakuan dari Dr.Khairul tu atau ahli Saujana lain, selagi tu aku anggap yg pergi audition tu orang lain….hehe

[Reply]

05.04.09 at 12:40
Posted by cik peanut

dulu peanut suka group ye(group je tau) sebab lagu ye best cam keluarga bahagia yang menyentuh hati dan perasaan peanut..suara ya tak de lah best tapi sesuai lah untuk nasyid…
tapi skunk..Ya Allah..terkejut peanut..tak perlulah kot..hilang respek..dah lah peanut skunk hillang respek kat tudung labuh..skunk, kat yang nampak alim2 pun peanut hilang respek gak…dia ni suara dah lah tak best..perasan chumey tul gayanya…dahlah rambut panjang..kaler lak tu…eish2, camni kalu cultural shock kan?
pasl video di atas..pergh giler lawak ah..adik faizal tahir tu sebijik cam ye..
tapi faizal tahir lagi encem lah..hehehehhe…yang vdeo si mamat dr tu..buek2x..nak muntah..harap2 dia nengok vdeo tu..n tulun2 lah jangan nak memalukan diri sendiri…ei..tak der perasaan..

[Reply]

05.04.09 at 13:45
Posted by EiNS

Can i sing another song? haha…si anas tahir ni suka dok sebut ayat tue…

FT jenis serius sket, manakala anas ni jenis gila2…haha…tp x sangka akbar pun jenis kepala gila2 gak…

[Reply]

05.04.09 at 16:31
Posted by nbie89

funny…
and at the same time annoying…
what is gud…gud…gud…is all about u faggot…
eughhhhhhrrr…u making me sick…
u make me feel like i want to vomit directly in my nose everytime i watch it again and again…goddd!!!!

p/s: saper lar yang berdoctorkan doctor nie, mesti meremang bile dirawattt…
muahahhahahahha….plisss donttt!!!!

[Reply]

epi Reply:

X yah la nk ckp bi sgt..haha..klaka

[Reply]

05.04.09 at 17:33
Posted by Anarm

hahaha..mcm claker.. wakakakakka

[Reply]

05.04.09 at 17:35
Posted by Adry

Memang patut dia tu kena sindir…

[Reply]

05.04.09 at 21:51
Posted by alone

aduhai.

btw, anas tahir memang layannn. hahah.

[Reply]

06.04.09 at 00:37
Posted by Mr.Bintang

hahahahaa… :P

[Reply]

06.04.09 at 02:45
Posted by shafie[dot]biz

bongok..jd doktor pon nak femes lagi..apa dah jadi ngn dunia ni

[Reply]

gfjfh Reply:

dia nak dakwah

[Reply]

06.04.09 at 03:20
Posted by Kill-Vearn

huhu.. rasanya da lama tgk oiam nya video tuh… tersangat la lawak aksi2 si mamat bekas penyanyi saujana tuh (erk, da kua saujana ke?)… dari dulu aku admire mamat tuh sbb suara dia sedap gile bila nyanyi lagu ‘sepohon kayu’… namun kini dia amat dibenci ramai termasuklah aku kerna kelembutan dia yang mengada2… siap perangkan rambut lagi wtf… kepada cik hurul aini, terpulang pada kamo nak caye or tak, sbb dia sememangnya org yang sama.. muka sama, nama sama , bin sama… nanti kita try darah lah ek.. tgk sama tak.. miahahaa… setahu aku perwatakan dia memang sebenarnya lembut (ala2 sutun) dari zaman sekolah lagi.. aku ada baca kawan dia sekolah dia buat pengakuan.. kat mana tah lupa… huhuhu… hoi ketua bekas kump. nasyid, bila nak jadi besi? asek jadi dildo aje…

Azizwan™ Reply:

muahaha.. ayat tak boleh blah.. dan aku juga yakin yg mamat ni memang khairul idzwan bekas kumpulan nasyid saujana itu.

[Reply]

06.04.09 at 12:05
Posted by Mr.Bintang

wakakakakakakaka… selambe siot ayat last KV nih.. hahaha..

[Reply]

06.04.09 at 18:12
Posted by wan

hahahampeh tol bebudak ni…

[Reply]

06.04.09 at 23:08
Posted by NoktahHitam

Woh! Nice try. Lebih baik jadi doctor ;)

[Reply]

07.04.09 at 04:50
Posted by loq

awww sangat la ex vokalis saujana tuh…haissss
wakakaka…cam siot je…

[Reply]

07.04.09 at 14:08
Posted by KNizam

eheheheheheh

[Reply]

07.04.09 at 16:25
Posted by mie

saujana???
gue kenala salah seorg ahli saujana je…hakimi
coz adik dia satu batch skolah ngan gue
lgpun hakimi yg cipta lagu skolah gue…
tp vokalis xknl la…
hehehheeee

[Reply]

07.04.09 at 23:06
Posted by ilhamputra

can i sing another song?

oh.i’m shivering. pergh dia cakap omputih.

macam2 artis zaman sekarang.

[Reply]

08.04.09 at 19:46
Posted by eyeman

ehm. orang sekarang. macam2..

[Reply]

10.04.09 at 02:35
Posted by Luna

eiii..betul ke dia ni grad n doc??mana ada org ckp–general doc…!!allow me listen to the key first….arhahhaghhhhhhh koq!! wkakakakkakakka

[Reply]

11.04.09 at 08:48
Posted by Ikhtiar2u

aku pnh masuk website mana ntah..

ada budak satu skola ngan dia cakap..

dia mase skola mmg lembut cikit.. tapi xtaw la…

[Reply]

16.04.09 at 00:32
Posted by senapang

aha…aku penah dngaq orang ckp pasal die jd ala2 n**h gitu..tapi tak penah tgk lg..mcmtu rupa nya muke die..huhu

[Reply]

16.04.09 at 14:54
Posted by insan_taubat

salam…
kita selalu menghukum yg xbaik bile mengikut penglihatan,pemikiran dan emosi kite sesuatu perkara itu tidak baek…sebenarnya…jika kita kembali kepada Allah, pasti ada hikmahnya mengapa dr. izu jadi begitu, mungkin itu satu ujian buat kita umat Islam..adakah kita sbg saudara seIslam hanya mampu melihat dan terus mendoakan keburukannya?

pikir2kanlah…..
iman itu bole naik, bole turun…istiqamah dlm amalan yg baek mampu menaikkan terus iman kita…

seharusnya kita terus mendoakan umat Islam kita terus bergerak dalam lingkungan jalan yg benar…
sila lihat dan pikirkan hikmah disebalik sesuatu perkara yg berlaku, baik yg baik atau yg buruk…

~insan~

[Reply]

18.04.09 at 01:50
Posted by moonie

ishh wat malu jerk..yeker dier tuh..dah der dr nak gak wat aksi berani camni..p x berani pon sep menggeletar..

mesti ramai org kutuk tindakan x rasional dier tuh…ee x suker la aku..dulu time blaja pandai..pastu dah jadik Dr. keje la best2 yg nak jadik artis tuh nape? ni kes giler glemer la neh

biar la org kenal kiter ngan akhlak baik..

rambut panjang dye ker inai ntah..haha

panjang lak aku komen..hangin aku…

[Reply]

29.01.10 at 22:51
Posted by lovelikethis

spatotnye kowg tak ley nilai seseowg cm tuh.
cbe law kowg kt tmpt die msty kowg trase kan law dcemoh cm tuh. dy pown ade aty n prasaan gak. law dy nak jd lmbot or somthng else, biarkn jerk. mgkn aty dy dh nk jd cmtuh. yg wat blog nyh pown tlg larh jgn nak aibkn owg. ptotnyer amk iktibar dr ape yg jd kat dr tuh, aku bkn nak bela dy wlawpon aku tak knl dy. tp kte owg mlayu n islam taw ar ape hkmnye mncaci owg sesuka aty jerk. so, pikir n nilai larh ape yg aku ckp kn nyh. law ko nk delete msj nyh delete larh coz aku cme bgtaw ape yg prlu jerk

[Reply]

dilaa Reply:

saya sokong awakkk

[Reply]

24.12.10 at 00:33
Posted by Sy_sokong

Aku sokong insan_taubat ngn lovelikethis..byk website2 gosip yg aibkan org2 tertentu..korg bukan tak tahu berdosa..dpt saham kering je..tdo dpt shm mandi dpt shm mkn dpt shm selagi org baca komen korg…ish3..

[Reply]

27.12.12 at 21:20
Posted by afiqjamal

kpada website artis or spe2 yg buat citer nie… harap tolong jangan la sebarkan aib orang… korg taw tak malu tahap camne dye satu malaysia aib dye… silap2 aku takut ade org2 dari pertubuhan agama lain yang dekati.. pengaruh dye.. suh jd bukan islam, tukar nama, then murtad… duk ngara org.. cam citer buku mastika tue.. takut jd cmtue.. puncanya dari KORANG!!.. AIBKAN ORANG!!…

[Reply]

29.03.14 at 11:34
Posted by Hamba Allah

Tak perlu la nak mengutuk atau apa. Kita pun bukan sempurna. Doakan yg baik2 utk dia. korg pun cuba baiki diri sendiri dr duk kutuk je. Ingat, Allah tahu apa yg korng buat skng. Jadikan ni satu pengajaran buat kita. Yg hilang respect tu, aku rasa respect korang pun bukan lah bernilai. tak bernilai langsung sng cerita. sbb kita manusia. Allah je layak judge dia. Judge korang tak menentukan pun masuk syurga neraka. Ingat. Kita semua akan mati. aku bg nasihat bukan sbb aku ni bagus sgt. cuma nak sama sama sedar. wallahualam.
Mungkin dia lagi dekat dgn Allah berbanding kita sekarang ni. Kita taktahu kan apa yg akan jadi.

check balik kita ni dekat tak n Allah :'(

[Reply]








Current ye@r *

CommentLuv badge